Jesteś tutaj:

Lanolina


Środek zmiękczający skórę występujący w owczej wełnie. Lanolina jest surowcem, który od niepamiętnych czasów stosowany był do pielęgnacji skóry. Miesza się ją praktycznie z większością surowców stosowanych w kosmetykach i środkach farmaceutycznych, takich, jak oleje, woski, tłuszcze, węglowodory parafinowe, przez co ułatwia ich wprowadzenie do różnych receptur. Nazwa jej wywodzi się od łacińskiego słowa "lano", które oznacza wełnę.

A B C D E F G H I J K L Ł M N O P R S T U V W Y Z Ź Ż



Najczęściej kupowane w sklepie internetowym



Łysienie Wypadanie włosów Wzrost włosów Regeneracja włosów Kolor włosów Cięcie stożkowe Gnidy Geny