Jesteś tutaj:

Pikantne potrawy a kondycja włosów

  - Zobacz mój profil

Agnieszka Trepka

Trycholog

Uwielbiam pikantne potrawy. Koleżanka powiedziała mi, że jestem na najlepszej drodze do zmatowienia włosów. Czy pikantne potrawy tak działają na włosy?

Agnieszka:

Ostre potrawy niekorzystnie wpływają na skórę, co pociąga za sobą zły wygląd włosów. Skóra się nadmiernie przetłuszcza, włosy stają się matowe i z czasem mogą zacząć wypadać.

Jedzenie ostrych potraw co jakiś czas, nie szkodzi włosom. Aby się przekonać, co do efektu przetłuszczania się skóry, polecam zmienić na dwa tygodnie sposób odżywiania, a różnicę zauważymy bez problemu.

Polecane artykuły

Najczęściej kupowane w sklepie internetowym



Łysienie Wypadanie włosów Suche włosy Wzrost włosów Zdrowe włosy Łupież Powieki